Home

5 octombrie ziua educatiei

Ziua Mondiala a Educatiei (Journée mondiale des enseignants / World Teachers' Day) este marcata in fiecare an la 5 octombrie. In 2020, de Ziua Educatiei, se marcheaza 54 de ani de la adoptarea Recomandarii UNESCO si a Organizatiei Internationale a Muncii cu privire la statutul cadrelor didactice (1966) 5 octombrie, Ziua Mondială a Educaţiei February 15, 2021 October 4, 2020 by @adminccsd Educația nu ar trebui să aibă o zi anume în care să fie celebrată, ci ar trebui sărbătorită zilnic, pentru că doar ea este cea care ne pregătește pentru viață, ea ne garantează reușita într-o lume bazată pe o permanentă competiție cu noi. 5 octombrie - Ziua educaţiei sau Ziua educatorilor? De Horia pe 5 octombrie 2012. În întreaga lume, ziua de 5 octombrie, sărbătorită în peste 200 de ţări, este consacrată personalului didactic, celor care fac educaţia - educatori, învăţători, profesori, denumirea ei fiind World Teachers' Day în engleză sau Journée.

5 octombrie - Ziua profesorului şi Ziua educaţiei. Ziua internaţională a profesorului a fost desemnată de UNESCO cu scopul de a marca semnarea Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor. Recomandarea din 1966 împreună cu Recomandare privind învățământul superior (1977) formează. 5 octombrie Ziua educatiei-proiect | luiade | 22.01.2019. Prima pagină » Învăţământ gimnazial » Consiliere si orientare » Proiecte educaţionale » 5 octombrie Ziua educatiei-proiect Ziua mondială a educaţiei este marcată în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. Educaţia transformă vieţi şi se află în centrul misiunii UNESCO de a construi pacea, de a eradica sărăcia şi de a stimula dezvoltarea durabilă. Desemnată de UNESCO, această zi marchează semnarea, în 1966, a ''Recomandării UNESCO/OIM.

La multi ani! Ziua Educatiei - 5 Octombrie - Incepand cu anul 1994, Ziua Internationala a Educatiei este sarbatorita in fiecare an pe 5 octombrie, in intreaga lume, pentru a aminti de importanta rolului educatiei. Aici gasesti cele mai originale felicitari pe care le poti trimite profesorilor sau educatorilor tai Elevii și profesorii vor avea un weekend prelungit pentru că luni, 5 octombrie, nu se fac cursuri. Potrivit Contractului colectiv de muncă pentru învățământul preuniversitar, ziua de 5 octombrie în care se sărbătorește Ziua Mondială a Educației este zi nelucrătoare. Sindicaliștii reamintesc că ziua de 5 octombrie este zi liberă, prevăzută în Contractul colectiv de [ Pe 5 octombrie, de Ziua Educatiei, elevii si profesorii vor sta acasa. Scolile vor fi inchise, deoarece aceasta zi libera este cuprinsa in Contractul Colectiv de Munca. 5 octombrie, zi liberaAcest lucru inseamna ca NU se vor face ore in sensul obisnuit in scoli.Elevii NU vor merge la scoala pe 5 octombrie, aceast 5 octombrie, Ziua EducațieiPe 5 octombrie, de Ziua Educației, elevii și profesorii vor sta acasă. Școlile vor fi închise, deoarece această zi liberă este cuprinsă în Contractul Colectiv de Muncă. Așadar, elevii și profesorii vor avea o minivacanță, un weekend prelungit, deoarece 5 octombrie cade într-o zi de luni. Ziua educaţiei aduce bucurie pentru unii elevi [

Ziua Educatiei 2020, zi libera pentru elevi si profesor

Astăzi, 5 octombrie 2015, cu ocazia Zilei Educaţiei, profesorii si elevii scolii noastre au organizat diverse activităţii şcolare inchinate educatiei. Clasa a VII-a A a organizat atat o dezbatere, cat si un concurs de eseuri pe tema Importanţa dascălului în viaţa elevului. Activitatea a constat în rezolvarea unui chestionar în care elevii erau solicitaţi să aducă argumente. ZIUA EDUCATIEI 2017. Joi, 5 octombrie, elevii si profesorii sarbatoresc Ziua Educatiei. Desi au tot aparut informatii ca 5 octombrie, ZIUA EDUCATIEI, ar fi libera pentru elevi si profesori, Ministerul Educatiei a precizat ca unitatile de învatamânt vor marca prin activitati specifice ziua de 5 octombrie si ca în contractul colectiv de munca NU este inclusa ZIUA EDUCATIEI în categoria.

5 octombrie, Ziua EducațieiPe 5 octombrie, de Ziua Educației, elevii și profesorii vor sta acasă. Școlile vor fi închise, deoarece această zi liberă este cuprinsă în Contractul Colectiv de Muncă. Așadar, elevii și profesorii vor avea o minivacanță, un weekend prelungit, deoarece 5 octombrie cade într-o zi de luni Publicat: Vineri, 05 Octombrie 2018, 13:28 Actualizat Vineri, 05 Octombrie 2018, 13:29. Zile libere 2018. 5 octombrie, Ziua Internatională a Profesorului si Ziua Educatiei. Este oficial că elevii vor avea parte de o zi libera pe 5 octombrie de ziua educatiei mondiale, dar si pe 8 octombrie, dupa referendumul familiei. zi libera elevi 5 octombrie Ziua Educatiei 2017, 5 octombrie. Ziua mondială a educației (Journée mondiale des enseignants / World Teachers' Day), marcată în fiecare an la 5 octombrie, are ca temă, în 2016, Să-i prețuim pe profesori, să le îmbunătățim statutul, potrivit site-ului unesco.org. În acest an, Ziua mondială a educației se serbează pentru prima dată în cadrul unei noi agende mondiale.

Ziua Educatiei 5 octombrie 2018: ce vor face elevii? Ziua Educației 2018 este distinctă de Ziua Învățătorului, pe care elevii din România o sărbătoresc anual, la data de 5 iunie.Această zi a fost introdusă în structura anului şcolar 2013-2014, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi de cei doi lideri ai sindicatelor din. 5 octombrie 2020. Ziua mondială a educaţiei. Ce decizie a luat Google Data de 5 octombrie 2020 este extrem de importantă, fiind ziua mondială a educaţiei. Google a luat decizia de a sărbători acest moment cu un doodle ziua profesorului 2020. În mai multe țări, Ziua profesorului este destinată a fi ziua specială de apreciere [ La SScoala din Bradeanu Ziua Educatiei Nationale a fost sarbatorita vineri 5 octombrie 2012, prin cantec, dans si voie buna. Elevii le-au pregatit dascalilor..

Ziua internationala a Educatiei este celebrata anual pe 5 octombrie, incepand cu anul 1994, in intreaga lume, pentru a aminti de importanta rolului educatiei. Este, de asemenea, un moment de reiterare a semnarii in 1966 a recomandarilor UNESCO/ILO referitoare la statutul profesorului 5 OCTOMBRIE - ZIUA EDUCATIEI. In data de 5 octombrie se sărbătorește Ziua Mondiala a Educatiei, desemnata de catre UNESCO in anul 1994. Aceasta zi reprezinta un moment de sarbatoare si recunostinta pentru profesori, educatori si indrumatori din toate colturile lumii. Sarbatoarea marcheaza semnarea, in 1966, a recomandarii facute de UNESCO si. Elevii și copiii de grădiniță, minivacanța luni, pe 5 octombrie! Motivul pentru care nu se fac ore. Cursurile scolare ar putea fi suspendate pe data de 5 octombrie. Pe 5 octombrie se sãrbãtoreste Ziua Educatiei, iar elevii si profesorii vor avea zi liberã. Elevii si profesorii vor avea o minivacantã, un weekend prelungit, deoarece 5.

Liber pe 5 octombrie, de Ziua Educației, Ziua Profesorului. Elevii și profesorii vor avea o zi liberă, luni, 5 octombrie 2020, de Ziua Educației Ziua de 5 octombrie a fost declarată Ziua Mondială a Educației. Evenimentul ține să ne reamintească faptul că o educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale. Această zi a fost sărbătorită și de către școala noastră, prin activități specifice, printre care amintim, planșe tematice, prezentări power point, desene pe asfalt, coșulețe cu mesaje educative. Luni, 5 octombrie, cursurile scolare vor fi suspendate. Se sarbatoreste Ziua Educatiei, iar elevii si profesorii vor avea zi libera. Sindicalistii reamintesc ca ziua de 5 octombrie este zi libera, prevazuta in Contractul colectiv de munca pentru invatamantul preuniversitar, incheiat anul trecut intre Ministerul Educatiei si partenerii sociali Toți elevii din învățământul preuniversitar, precum și copiii de grădiniță vor avea liber de la școală luni, 5 octombrie. Contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de ramură cu Ministerul Educației prevede data de 5 octombrie, când este Ziua internațională a educației, drept zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversitar, a declarat pentru. 5 octombrie - Ziua educatiei. 31 dec. 2010 Un comentariu. by scsfnicolae in Uncategorized. Pentru Ziua educatiei am realizat COPACUL EDUCATIEI si FLUTURELE EDUCATIEI, pentru a avea o privire de ansamblu aspura insemnatatii scolii in viziunea elevilor scolii noastre. Pe cate un carton duplex am desenat un copac si elevii claselor a VII-a si a.

5 octombrie, Ziua Mondială a Educaţiei - Casa Corpului

5 octombrie - ziua educaȚiei Posted on octombrie 4, 2019 by Scriitorul Începând cu anul 1994, Ziua Educației se sărbătorește anual în data de 5 octombrie pentru a aniversa semnarea recomandărilor UNESCO privind statutul profesorului, principalul document ce adresează drepturile si responsabilitățile profesorilor la nivel global ZIUA EDUCATIEI. Joi, 5 octombrie, elevii si profesorii sarbatoresc Ziua Educatiei. Asta inseamna ca NU se vor face ore in sensul obisnuit in scoli, fiecare scoala avand libertatea sa sarbatoreasca prin manifestari specifice aceasta zi. Anul trecut, aproape toate scolile din Bucuresti, dar si multe unitati de invatamant din tara, au fost inchise, insa au existat si scoli unde elevii au mers la. 5 OCTOMBRIE - ZIUA MONDIALA A EDUCATIEI Author: Corporate Edition Last modified by----- Created Date: 10/5/2012 6:00:39 AM Document presentation format: On-screen Show (4:3) Company: Microsoft Corporation Other title Anual, la 5 octombrie, în lume este celebrată ziua educaţiei şi a celor care activează în acest domeniu. Profesorii sunt indispensabili unui învăţământ echitabil şi de calitate. Organizaţia Naţiunilor Unite insistă ca dascălii să fie recrutaţi şi remuneraţi în mod adecvat, pentru a fi motivaţi, şi să beneficieze de o formare profesională satisfăcătoare, completată. 5 octombrie - Ziua Mondiala a Educatiei. Ziua de 5 octombrie este desemnată, pe plan mondial, sărbătoarea profesională a profesorului. În mai multe țări, Zilele profesorilor sunt destinate a fi zile speciale pentru aprecierea cadrelor didactice. Unele dintre ele sunt sărbătorite la sfârșitul săptămânii, în timp ce altele sunt celebrate în timpul zilelor lucrătoare. Între 1965.

5 octombrie - Ziua educaţiei sau Ziua educatorilor

 1. 5 octombrie, ziua mondiala a educatiei. October 5, 2020. Nu ne este clar cum s-a sarbatorit ziua mondiala a educatiei in anii precedenti. Nu am acordat importanta necesara pana acum, nu am simtit cat de importanta e o astfel de zi si mai ales in contextul in care anul acesta, o sarbatorim acasa dupa multe alte luni si zile libere.
 2. Pe 5 octombrie mapamondul isi sarbatoreste dascalii. Este recunoscut, astfel, meritul lor in formarea culturii, valorilor si moralei unei societati. Educatia sta, indiscutabil, la baza evolutiei pozitive a unui stat. Ziua Mondiala a Educatiei este sarbatorita pentru prima data de UNESCO in 1994.La 5 octombrie 1966 este semnat actul privind conditiile de munca, dar si [
 3. Astăzi, 5 octombrie 2017, preşcolarii, elevii şi profesorii din toata lumea marchează Ziua Internaţională a Educaţiei prin manifestări artistice dedicate acestui eveniment, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. Aceasta zi se sărbătoreşte în peste 200 de ţări, denumirea ei fiind World Teachers' Day în engleză sau Journée [
 4. tească faptul că o educaţie de calitate reprezintă cheia unei reuşite profesionale

Ziua Profesorului 2020 - Ce însemnătate Are Ziua Educației

5 octombrie - Ziua Mondială a Educaţiei! La mulţi ani profesori dragi! 5 octombrie - Ziua Mondială a Educaţiei! La mulţi ani profesori dragi! Ca în fiecare an, și de această dată, ziua Ziua Mondială a Educației este sărbătorită pe 5 octombrie și e marcată printr-o zi liberă pentru elevi și cadre didactice. Încă din 1994. 5 octombrie: Ziua Mondială a Educaţiei sau Ziua Profesorului. Ce însemnătate are această zi Începând cu anul 1994, data de 5 octombrie este sărbătorită ca fiind Ziua Mondială a Educaţiei. În România, această zi este marcată începând cu anul 2013. A fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională [ Ziua mondială a educaţiei - 5 octombrie. Publicat pe 4 octombrie 2015 de EduPsi. Ziua mondială a educației este destinată a fi o zi specială de apreciere a cadrelor didactice și este sărbătorită în fiecare an pe 5 octombrie. Ce modalitate mai bună de a o sărbători am putea găsi, decât prin lucrurile făcute din iubire și. Anunț - Ziua Internațională a Educației 5 octombrie 2020. 30/09/2020 30/09/2020; by admin; 5OCTOMBRIE - ZIUA INTERNATIONALA A EDUCATIEI. Posted in Anunturi avizier, Diverse, Evenimente, Noutati, Noutati, Stiri Post navigation

5 octombrie Ziua educatiei-proiect luiade 22

 1. Pe 5 octombrie elevii și copiii de grădiniță nu se prezintă la școală este Ziua Educației iar Ministerul Educației a decis ca ziua de luni să fie liberă. Dacă în alți ani Ziua Educației era sărbătorită cu evenimente în care erau implicații elevii și profesorii, în 2020 este zi liberă pentru că evenimentele sunt intersize
 2. Ziua Mondiala a Educatiei. Definita de Nelson Mandela ca cea mai puternica arma capabila sa schimbe lumea, educatia este omagiata miercuri, prin Ziua ei Mondiala. La 5 octombrie 1966, cu ocazia Conferintei Interguvernamentale speciale tinute la Paris, cu participarea OIM si UNESCO, a fost adoptata Recomandarea privind statutul cadrului didactic
 3. Ziua profesorului şi a celor care activează în educație este sărbătorită anual, pe data de 5 octombrie, în toată lumea. Anul acesta, luni este zi liberă pentru elevi. Pe data de 5 octombrie sărbătorim atât ziua mondială a educației, cât și ziua profesorului
 4. 5 Octombrie - Ziua Educatiei. De către. Cristian - 5 octombrie 2020. 0. 230. Share. Facebook. Twitter. Pinterest. WhatsApp. Astazi este sarbatorita Ziua Profesorului. Elevii si prescolarii vor face cursuri luni, 5 octombrie, în contextul aniversării Zilei Mondiale a Educației. Totodată, nici cursurile online nu vor fi ținute
 5. Ziua Mondiala a Educatiei (Journée mondiale des enseignants / World Teachers' Day) este marcata in fiecare an la 5 octombrie. In 2020, de Ziua Educatiei, se marcheaza 54 de ani de la adoptarea Recomandarii UNESCO si a Organizatiei Internationale a Muncii cu privire la statutul cadrelor didactice (1966). Art. 28 (1) (4) Sunt zile nelucratoare

5 octombrie - Ziua mondială a educaţiei AGERPRES

 1. Ziua mondială a educaţiei este marcată în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. Educaţia transformă vieţi şi se află în centrul misiunii UNESCO de a construi pacea, de a eradica sărăcia şi de a stimula dezvoltarea durabilă. Desemnată de UNESCO, această zi marchează semnarea, în 1966, a Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a [
 2. a în sistemul educaţional românesc! E nevoie de o resetare reală, de implicare si nu de impostură!Azi, de Ziua mondială a Educaţiei am transmis reprezentanţilor.
 3. ti de importanta rolului educatiei. Aici gasesti cele mai originale felicitari pe care le poti trimite profesorilor sau educatorilor tai
 4. Ziua internațională a lucrătorului din învățământ sau cum mai este numită - a educaţiei, marcată anual la 5 octombrie, a fost instituită în anul 1994 de către Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO)
 5. ZIUA MONDIALĂ A EDUCAŢIEI. Ziua mondială a educaţiei (World Teachers' Day) este sărbătorită anual din 1994 în 5 octombrie. A fost desemnată de UNESCO pentru a comemora semnarea, în 1966, a Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor
 6. Pe 5 octombrie, de Ziua Internațională a Educației, școlile și grădinițele din Prahova vor fi închise, iar elevii și profesorii vor sta acasă. Inspectorul general al IȘJ Prahova a explicat că, potrivit contractului colectiv de muncă, ziua este declarată, la nivel național, liberă
 7. Astăzi este sărbătorită Ziua Mondială a Educației. Din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internațională a Profesorului să fie celebrată în fiecare an pe 5 octombrie. Astăzi copiii de grădiniță, elevii și profesorii din învățământul preuniversitar din România au zi liberă. În mai multe țări, Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la sfârșitul săptămânii

La multi ani! Ziua Educatiei - 5 Octombri

Încă din anul 1994, data de 5 octombrie este declarată la nivel mondial Ziua Internațională a Educației!. Anul acesta data de 05.10.2020 a marcat această zi printr-o acțiune lăudabilă făcută de profesorii de educație fizică și sport din Județul Caraș-Severin. La propunerea Domnului Inspector Școlar de Educație Fizică și Sport, profesorii de educație fizică și 5 Octombrie - Ziua Mondiala a Educatiei. Pe 5 octombrie mapamondul îşi sărbătoreşte dascălii. Este recunoscut, astfel, meritul lor în formarea culturii, valorilor şi moralei unei societăţi. Educaţia stă, indiscutabil, la baza evoluţiei pozitive a unui stat Şcolile şi inspectoratele şcolare vor sărbători, în data de 5 octombrie 2015, Ziua Internaţională a Educaţiei, prin manifestări specifice, organizate în timpul programului de lucru, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei. Totuşi, 5 octombrie este declarată zi nelucrătoare şi rămâne la latitudinea fiecărei şcoli cum va marca această sărbătoare Cursurile școlare ar putea fi suspendate pe data de 5 octombrie. Pe 5 octombrie se sărbătorește Ziua Educației, iar elevii și profesorii vor avea zi liberă. Sindicaliștii reamintesc că ziua de 5 octombrie este zi liberă, prevăzută în Contractul colectiv de muncă pentru învățământul preuniversitar, încheiat anul trecut între Ministerul Educației și partenerii sociali

Zi liberă pentru elevi și profesori luni, 5 octombrie, de

Ziua de 5 octombrie a fost declarată Ziua Mondială a Educației. Evenimentul ține să ne reamintească faptul că o educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale. Această zi a fost sărbătorită și de către școala noastră, prin activități specifice, printre care amintim, planșe tematice, prezentări power point, desene pe asfalt, coșulețe cu mesaje educative. Adăugat de Dobrogeanews pe 5 octombrie 2020. Tag-uri: cadre didactice , covid19 , dascali , invatatori , pandemie coronavirus , profesori , UNESCO , ziua mondiala a educatiei si a profesorilo

Inca o zi fara scoala pentru elevi si profesori - pe 5

5 octombrie, Ziua Educației - Jurnal F

5 octombrie: Ziua educatiei . Mai multe fotografii. Programul zilei educației (5 octombrie) la Seminar. Adaugă comentariu nou. Nume: * E-mail . Subiect . Comentariu * Leave this field blank În 2009 şi în 2010, în România, ziua de 5 octombrie a fost sărbătorită de sindicatele din învăţământ prin ample mişcări de stradă, unde cereau, cum cer în ultimii 22 de ani, salarii mai mari şi adoptarea unei legi a educaţiei. Cu alte cuvinte, cereau ajutorul statului pentru marea responsabilitate pe care o au: asigurarea.

5 octombrie - Ziua Educatiei Scoala „Nicolae Iorga

ATENŢIE părinţi! 5 octombrie este zi liberă doar pentru

În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (valabil în anul 2017 la nivel de sector de activitate - învăţământ preuniversitar), încheiat între Ministerul Educației Naționale și federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, părțile (semnatare) convin să sărbătorească pe 5 Iunie - Ziua Învățătorului și pe 5 Octombrie - Ziua. Ziua mondială a Educaţiei este celebrată în fiecare an, în România, pe 5 octombrie. În aceeaşi zi este marcată şi Ziua Profesorului. Contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de ramură cu Ministerul Educației prevede data de 5 octombrie drept zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversitar. Astfel, elevii din învățământul preuniversitar. 5 octombrie - ziua educatiei 6 octombrie 2015 Şcoala gimnaziala iorgu radu.

5 OCTOMBRIE –ZIUA MONDIALĂ A EDUCAŢIEI | Răsunetul

5 octombrie, Ziua Educației - JurnaldeBarlad

Ziua Mondială a Educaţiei este sărbătorită în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. Toți elevii din învățământul preuniversitar, precum și copiii de grădiniță au liber astăzi de la școală Luni, 5 octombrie 2015, la inițiativa d-nei prof. Rotaru Silvia (metodist CCD Vaslui), s-a desfășurat în cadrul Casei Corpului Didactic Vaslui activitatea dedicată zilei de 5 octombrie- Ziua Mondială a Educaţiei. La activitatea au participat elevi și cadre didactice de la: o Liceul Tehnologic Ion Mincu

Ziua educatiei

5 octombrie, Ziua Internatională a Profesorului si Ziua

5 octombrie - Ziua Mondială a Educației Național 05.10.2020 ⋅ 0 comentarii. Ziua mondială a educaţiei este marcată în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. Educaţia transformă vieţi şi se află în centrul misiunii UNESCO de a construi pacea, de a eradica sărăcia şi de a stimula dezvoltarea durabilă 5 octombrie - ZIUA EDUCATIEI. Publicat pe 16 octombrie 2017 de Mihaela Contescu. Apreciază: Apreciere. Încarc... Apreciază. Fii primul care apreciază asta Ziua Educației a fost celebrata pentru prima oara pe data de 5 octombrie 1994, cand UNESCO a desemnat prima Zi Mondiala a Educatorilor, zi dedicata recunoasterii importantei muncii dascalilor. De atunci, in fiecare an, peste 100 de tari de pe intreg mapamondul marcheaza aceasta data in diferite moduri. Principalele activitati desfasurate de Ziua Educațieii sunt: initiere 5 octombrie ziua educației. Ziua mondială a educaţiei este marcată în fiecare an la 5 octombrie începând cu anul 1994. în românia elevii şi copiii de grădiniță au liber azi. 5 octombrie ziua educatiei zi liberaelevii nu merg la scoala pe 5 octombrie aceasta fiind zi libera cuprinsa in contractul colectiv 5 octombrie - Ziua mondială a Educației și Ziua Profesorului. În mai multe țări, Ziua profesorului este destinată a fi ziua specială de apreciere a cadrelor didactice. În unele dintre ele ziua este sărbătorită la sfârșitul săptămânii, în timp ce în altele este celebrată într-o zi lucrătoare. Din anul 1994, UNESCO a.

Video: Ziua Educatiei 2017, 5 octombrie: Cum se sarbatoreste Ziua

DIN INIMĂ PENTRU TOŢI

Ziua Educației 5 octombrie 2018, zi liberă pentru elevii

Adrian Miuțescu, preşedintele PNL Arges:. Astăzi, 5 octombrie, este Ziua Mondială a Educaţiei, domeniu în care, prin grija unui guvern slab alfabetizat, România este deficitară. Din păcate, educaţia nu s-a numărat niciodată printre priorităţile celor care - chipurile! - conduc Zi liberă pentru elevii și profesorii buzoieni, luni, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației. Elevii și profesorii buzoieni vor avea un weekend prelungit pentru că luni, 5 octombrie, nu se fac cursuri. Potrivit Contractului colectiv de muncă pentru învățământul preuniversitar, ziua de 5 octombrie în care se sărbătorește Ziua. 5 Octombrie 2018 - Ziua mondiala a Educatiei Mesajul președintelui FSLI, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației - 5 octombrie 2018 În anul Centenarului, am rămas cu restanţe în faţa Educaţiei 5 octombrie - Ziua Mondială a Educației. Ziua mondială a educaţiei este sărbătorită în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. În acest an, în România, astăzi este zi liberă pentru elevi și profesori, din învățământul preuniversitar, cu acest prilej. A fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966. 5 Octombrie- Ziua Educației. October 5, 2017 Uncategorized. scoalabilciuresti. Dragi colegi, stimați dascăli, Ziua profesională este prilejul de a ne bucura de menirea pe care o avem pe acest pământ. Este un privilegiu să poți modela suflete de oameni! Vă urăm inspirație, energie nelimitată și dragoste! LA MULȚI ANI DE ZIUA.

Felicitari de Ziua Educatiei: 5 Octombrie

5 octombrie 2020. Ziua mondială a educaţiei. Ce decizie a ..

5 octombrie 2013 - Ziua Educaţiei Programul activităţilor dedicate Zilei Educaţiei la Colegiul Naţional Gheorghe Asachi Data şi locul desfăşurării activităţilor: 4.10.2013, Laboratorul de informatică • Icebreaking Games - prof. coord. Diana Onu • Educaţia nonformală nu este o joacă! - proiect prezentat de elevii cl. XI E, prof. coord Ziua educatiei 5 octombrie - Mai jos o sa aveti mai multe rezultate pentru cautarea Ziua educatiei 5 octombrie. Puteti gasi foarte multe referate accesand categoriile din partea dreapta despre Ziua educatiei 5 octombrie.Uita-te mai jos si o sa gasesti cele mai relevante rezultate pentru cautarea Ziua educatiei 5 octombrie 5 Octombrie - Ziua Internațională a Educaţiei 5 octombrie 2019 5 octombrie 2019 Redacția Replica 0 Comments. În 1994, în data de 5 octombrie, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor pentru a comemora semnarea, în anul 1966, a Recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de. Ziua mondială a educaţiei este sărbătorită în fiecare an la data de 5 octombrie, începând cu anul 1994. Aceasta a fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor. România marchează această zi începând cu anul 2013

5 octombrie, Ziua Mondiala a EducatieiEducatie de Ziua Internationala a Pacii in judetul BacauDe ziua Invatatorului - YouTube

Joi, 5 octombrie, elevii și profesorii sărbătoresc Ziua Educației. Asta înseamnă că NU se vor face ore în sensul obișnuit în școli, fiecare școală având libertatea să sărbătorească prin manifestări specifice această zi 5 octombrie este zi de sărbătoare în peste 200 de țări pentru profesori (World Teacher's Day). Așa a stabilit UNESCO, în anul 2004. Și nu pentru a li se aduce omagii sau flori sau plocoane profesorilor. Ci pentru a se atrage atenția că la nivel global e în scădere numărul cadrelor didac Toți elevii din învățământul preuniversitar, precum și copiii de grădiniță vor avea liber de la școală luni, 5 octombrie. Contractul colectiv de muncă încheiat la nivel de ramură cu Ministerul Educației prevede data de 5 octombrie, când este Ziua internațională a educației, drept zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversitar, a declarat liderul. 5 Octombrie - Ziua Educatiei. De către. Cristian - 5 octombrie 2020. 0. 213. Share. Facebook. Twitter. Pinterest. WhatsApp. Astazi este sarbatorita Ziua Profesorului. Elevii si prescolarii vor face cursuri luni, 5 octombrie, în contextul aniversării Zilei Mondiale a Educației. Totodată, nici cursurile online nu vor fi ținute Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința de vineri, alocarea sumei de până la 20.000 de lei din bugetul local pe anul 2018 pentru organizarea evenimentului Ziua Mondială a Educației - 5 octombrie. Pe 5 octombrie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Mondială a Educației. Pe 5 octombrie, elevii nu [ Datele de 5 octombrie (Ziua Mondiala a Educatiei) si 5 iunie (Ziua Invatatorului) au fost introduse si marcate distinct in structura anului scolar 2013-2014, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, si de cei doi lideri ai sindicatelor din invatamantul preuniversitar, Simion Hancescu (Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant) si Marius.