Home

Unde se cultiva cerealele

Curs Fitotehnie - Cereale < Agronomie (#27817) RegieLiv

În România cerealele se cultiva pe 6,0 - 6,5 milioane hectare (60 - 65% din terenul arabil), cu o productie medie de circa 30 q/ha, si o productie totala de 18-20 milioane tone (circa 8 q/cap de locuitor). În tara noastra suprafete mai mari detin grâul, porumbul si orzut, care sunt raspândite în toate zonele agricole ale tarii Pe lângă secara de toamnă, se poate cultiva și secară de primăvară, semănată, de regulă, în martie. Cerințele necesare culturii de secară După cum menționam anterior, cultura de secară nu este deloc pretențioasă, așa că poate fi cultivată în diferite locuri și pe foarte multe soluri, inclusiv la altitudini de 1.500-1.800. Se hrănește cu produse cerealiere, dar și cu alte alimente, precum oleaginoasele. În urma consumului, poate infesta cerealele cu excremente și alte materii organice, dar are totodată efectul de a crește umiditatea aerului și de a favoriza astfel și apariția mucegaiului sau dezvoltarea bacteriilor Ea reuşeşte pe solurile unde grâul nu dă rezultate, cum sunt solurile acide (podzoluri) şi solurile nisipoase, uşor pietroase şi cele moderat alcaline. Desigur, rezultate mai bune se obţin pe soluri fertile, însă acolo este locul grâului. Pregătirea terenului pentru secara de toamnă se face ca şi pentru grâul de toamnă

Parcul intern de tractoare se ridică la circa 170.000 de unități, din care circa 80% sunt îmbătrânite. Spre deosebire de Occident, unde tractoarele sunt considerate vechi la 3.000-4.000 de ore, în România încărcătura pe tractor ajunge chiar și la peste 12.000 de ore de utilizare Cultura de secara. Detalii. Categorie: Cereale. 07 Septembrie 2007. Secara este a doua cereala panificabila dupa grau. Din secara se face o paine cu gust placut, usor acrisor si care isi mentine prospetimea. Prin amestecul fainii de secara cu faina de grau (in diferite proportii) se obtine o paine de foarte buna calitate Pentru cultura murului, se aleg, de preferat, terenurile plane sau usor inclinate. Ca plante premergatoare, se recomanda cerealele paioase sau culturile prasitoare, care lasa terenul liber de buruieni. Murul nu se planteaza dupa cartofi, tomate, vinete, din cauza bolilor comune. Daca in jurul parcelei exista plante de mur crescute spontan.

Acolo unde culturile de cereale păioase sunt infestate și cu Cirsium Arvense (pălămida) recomandăm asocierea Arbiter cu un produs sulfonil-ureic aplicat tank-mix. La cerealele păioase de primăvară doza recomandată este de 0,75L/ha începând cu stadiul de două frunze ale culturii până la cel de-al doilea internod Un fermier din Carei, județul Satu-Mare, nu s-a lasat descurajat de condițiile vitrege de pe piața românească și de vreo treizeci de ani înoată împotriva curentului. Astfel în anul 1984, Gheorghe Maxi, împreună cu soția lui, a început să cultive cânepă pentru fibră. Astăzi mai recoltează doar semințele, ajungând să aibă producții de 1.200 de kilograme [ Semintele si cerealele sunt folosite in alimentatia de zi cu zi. Fie ca le consumam in patiserie, in produse de mic dejun precum musli, fulgi, sau ca atare - in cazul semintelor, este important sa folosim seminte bio si cereale bio. Agricultura moderna de astazi, si aici ne referim la asa-zisa agricultura industriala, dar nu doar ea.

În România, în județul Brăila se află cea mai mare exploataţie agricolă din UE, având o suprafaţă de 57.000 de hectare şi realizând anual o producţie totală de peste 400.000 de tone. Agricost operează, în Insula Mare a Brăilei, 29 de ferme vegetale, unde cultivă: grâu, orz, rapiţă, floarea soarelui, porumb, soia, lucernă Buruienile care apar in culturile de cereale paioase (grau, orz de toamna, orzoaica de primavara si ovaz) aduc pierderi importante de productie daca nu sunt combatatute la timp si eficient. Compania Summit Agro recomanda, pentru combatetea buruienilor cu frunza lata, anuale si perene, din culturile de paioase, aplicarea erbicidelor Arbiter sau Lancelot Super Nu se recomanda plantarea triticalelor dupa paioase sau culturi tarzii. Triticale - Pregatirea terenului. Pentru un teren propice triticalelor, se va realiza o aratura de vara la 20-25 cm prin care se mentine terenul curat de buruieni, o aratura de toamna la 18-20 cm, prin care se maruntesc bulgarii si un discuit la 12-15 cm. Triticale. Agricultura, în Ţara măslinilor. Spania este o ţară cu un potenţial agricol mare, dacă avem în vedere suprafaţa totală cultivată, de peste 20 milioane hectare. La acestea se adaugă 9 milioane hectare de păşuni şi aproape 14 milioane hectare de păduri. Factorul restrictiv în competitivitatea cu celelalte state ale UE îl.

Astfel, ferma vegetala, unde se cultiva cerealele pentru hrana animalelor, sustine ferma de vaci, iar laptele colectat conform celor mai inalte standarde, este procesat intr-o fabrica moderna, dupa retete sanatoase si delicioase Graul este cereala care se cultiva in cea mai mare cantitate. Se cultiva pe mai bine de 17% din suprafata agricola totala a lumii si face parte din alimentatia de baza pentru mai mult de 35% din populatia lumii. Asigura mai multe calorii si proteine in alimentatia mondiala decat orice alta recolta Unde se cultiva hrisca? Hrisca planta se cultiva în soluri acide si uscate. In conditii ideale, are parte de o clima uscata si racoroasa, crescand de la 60 si pana la 120 cm. Veti recunoaste usor cum arata hrisca, intrucat boabele sale sunt triunghiulare, cu un invelis si chiar un gust asemanator boabelor de grau, iar din acest motiv multa.

Cultura de zmeura se infiinteaza de obicei toamna, pe terenuri insorite, si este profitabila chiar si atunci cand suprafetele cultivate sunt mici. Arbust intalnit frecvent in zonele de deal si de munte, unde creste spontan, zmeurul se adapteaza cu usurinta conditiilor din gradina si poate fi la fel de bine cultivat in pepiniere, unde primeste. MG Trade Engineering a proiectat, dotat si modernizat zeci de sisteme complete pentru stocarea cerealelor. Astfel de sisteme se gasesc in toate zonele tarii unde se cultiva cereale. In plus, am livrat instalatii personalizate pentru operatiuni cu un grad mare de complexitate, e.g., uscare si aerare de cereale, selectare si tratare de seminte Se cultiva de-asemenea in Romania porumbul in cantitati foarte mari. Acesta este apoi vandut de catre agricultori atat fermierilor care au nevoie de hrana pentru cresterea animalelor, cat si producatorilor de faina de malai, si nu numai. Alte cereale care sunt cultivate in Romania sunt orzul si ovazul. Cu siguranta insa, agricultorii romani nu.

Despre Noi. HAI SA NE CUNOSTI. De la Ferma la Carne Proaspata de Porc. Povestea Ferma Porcu' de Bailesti a inceput aici, pe campiile insorite ale Olteniei, unde se cultiva cerealele pentru scroafele si purceii nostri, care cresc fericiti in fermele din Bailesti si Ghidici, judetul Dolj. Pentru ca am dorit sa ne amintim de bucuria taierii. Tripsul grâului. Haplothrips tritici. Tripsul graului este raspandit in tara noastra in aproape toate regiunile unde cerealele se cultiva in masa pe suprafete intinse avand o prezenta mai notabila in zona stepei si silvostepei. Adultul este de culoare cafeniu inchis spre negru sau uneori chiar negri taciune avand antene compuse din cate 8. Motivele pentru care interesanta plantă a prins la strămoşii noştri au fost destul de simple. În primul rând, productivitatea era crescută, se putea cultiva în zone puţin favorabile, şi mai mult decât toate acestea la un loc, nu prezenta interes pentru Imperiul Otoman, pentru că nu era un bun rechiziţionabil (nu erau interesaţi de.

Totul despre secară: dezvoltarea culturii, condiții optime

Cerealele se cultiva pe toate continentele, iar consumul de cereale pe locuitor urmeaza un trend ascendent, mai ales in tarile sarace, unde, in structura ratiilor alimentare, cerealele (mai ales orezul) pot ocupa 60-75%. Analizata in timp, piata mondiala a cerealelor s-a largit semnificativ, iar previziunile evidentiaza faptul ca, in anul 2015. Cultivare sofran. In prezent, tot mai multi fermieri cu suprafete mici de teren, si cu un sol potrivit, redescopera cu succes cultura de sofran. Un exemplu in acest sens este si Lucian Mindoiu, din judetul Dolj, care s-a decis acum 4 ani sa cultive sofran, din pasiune, pe o suprafata de 250 mp. Sofranul este [

Cum se depozitează cerealele: soluții de stocare și

Si sa nu mai spui ca nu se pot cultiva cerealele decat in monocultura! Chiar si daca alaturi e doar trifoi alb , nu mai e monocultura ( sau/si niste ciuperci ). Apropo in Timis sunt doi producatori de cereale bio, unul e la Firiteaz- BioFarmLand, altul e la Jamul Mare- Terra Natura Dupa sorg nu se pot cultiva cereale de toamna, pentru ca are o actiune nefavorabila, epuizand terenul in apa si substante nutritive. Din acest considerent, dupa sorg se vor cultiva numai culturi de primavara (leguminoase pentru boabe, ricin, floarea - soarelui, porumb etc). Tehnologia de cultivare a sorgului: fertilizare Moldova se află în situaţia favorizantă de posibilitatea de a cultiva în condiţii de eficienţă maximă cele mai importante plante energetice din lume. Mă refer, în primul rând, la porumb, a cărui suprafaţă poate fi mărită şi o parte din suprafaţă v-om destina-o producerii biocombustibilului

Tehnologia de cultivare a secarei, planta care poate fi

Video: Agricultura României - Wikipedi

Semănatul se poate face: în rânduri obişnuite cu semănătoarea SUP-21, SUP-29 şi SUP-48 unde distanţa între brăzdare este de 12,5 cm. La această distanţă se însămânţează cerealele păioase, mazărea, borceagul, inul, trifoiul,etc Unde se cultiva soia Initial, soia a fost cultivata in estul Asiei, dar, treptat, culturile s-au extins in intrega lume. Soia se cultiva si in Romania, chiar pe suprafete mari, intrucat, pe de o parte este foarte rentabila si pe de alta parte ajuta la fertilizarea solului, pregatindu-l astfel pentru urmatoarele insamantari

In regiunile unde se practica agricultura, cioara de semanatura, Corvus frugilegus, evita zonele in care se cultiva grau de iarna si prefera zonele in care exista grau primavara. Cerealele de primavara reprezinta o sursa de hrana excelenta, iar malurile raurilor si stepa sunt excelente medii de viata pentru cioara de semanatura pentru ca acolo. Quinoa este numele unei cereale arhaice, originare din America de Sud, unde creşte la mari altitudini (şi la 4000 de m!). Boabele mici, relativ rotunde, de culoare alb-cenuşiu-gălbui, sunt foarte de hrănitoare şi foarte sănătoase, ușor de digerat. Quinoa este apreciată pentru valoarea nutrițională, fiind bogată în proteine, fibre, fosfor, magneziu și fier Cercetătorii au studiat, de asemenea, mai multe provincii chineze cu acelaşi climat, dar care se deosebeau prin cerealele pe care le cultivau cu precădere, constatând aceaaşi situaţie: în provinciile unde se cultiva predominant grâul, oamenii erau mai individualişti decât locuitorii provinciilor unde predominau culturile de orez Se fierb 1 -2 frunze de dafin într-o cană de apă timp de 10 până la 12 minute. Se strecoară bine. Adăugați miere pentru gust. Se bea de două ori pe zi. Frunzele sunt extrem de aromate și pot fi folosite ca repelent impotriva insectelor.Frunzele uscate protejează cerealele stocate, fasolea, lintea, grâul de gărgărițe Unde se cultiva in prezent migdalele? In prezent se cultiva in Europa, Asia, Africa de Nord, Australia, America. Exista culturi de migdali si in Romania. Pana in 1950 Italia era cel mai mare producator de migdale. In prezent SUA este cel mai mare producator de migdale si cel mai mare exportator. Majoritatea plantatiilor se afla in California

Se asigura o desime de circa de mii de plante recoltabile la hectar. Bolile Porumbului: combatere, afectarea plantelor 1. Fuzarioza — Putregaiul tulpinilor si stiuletilor de porumb Fusarium spp. Fuzarioza este intalnita in toate zonele unde se cultiva porumbul, mai ales in perioada de dupa inflorire Mazărea: Când şi cum se cultivă, soiuri recomandate şi ponturi pentru întreţinerea culturii. Mazărea este puţin pretenţioasă faţă de factorii de vegetaţie, fiind planta zonei temperate, cu climat mai umed şi răcoros. potrivit recolta.eu. Creşterea plantelor începe primăvara la temperatura de 4- 5 grade C, dar pe măsura.

Cultura de secar

Aceasta se intinde pe 250 kmp si este formata din peste 5.000 de palmieri, este localizata la 94 km est de Agios Nikolaos. Optional seara cretana - veniti sa dansati jocul infocat al lui Zorba, sa va intalniti cu inima vie si sufletul mare al cretanului adevarat din satul Caruzano, sat unde vuietul zadarnic al lumii nu ajunge, sa va ospatati cu. Astfel, pe solele cu atac puternic de Fusarium nu se vor cultiva cereale pãioase sau porumb timp de 2-3 ani la rând. Se va folosi sãmântã de calitate, tratatã cu fungicide specifice. De asemenea, tratamentele din vegetatie cu fungicide, îndeosebi cele dupã înspicare, au un efect important si asupra fuzariozei

Sorgul zaharat se cultiva in lume, in momentul de fata, pe 42 de milioane de hectare, in 99 de tari. Statele unite ale Americii sunt primul producator mondial. Cititi si Cerealele si Painea neagra si Orezu Olanda se afla pe locul cinci in Europa la productia de unt, pe locul al patrulea la productia de cascaval iar pe locul unu in productia de bulbi de flori.Pe multe poldere se cultiva lalele, zambile si crini, mai ales in zonele Leiden si Haarlem, de unde anual se exporta milioane de bulbi de flori

Localul de familie se ocupa cu hranirea clientilor din 1991, moment in care cei de la Cocosu Rosu au inteles ca e important si ce ingrediente folosesc, nu doar cum gatesc. Astfel au deschis si o ferma in care animalele sa creasca libere sub lumina zilei, in care isi cultiva cerealele, in care pun muraturi in borcane si fac gem, compot si cozonaci Alergând printre pomi fructiferi care acum se trezesc din 'hibernare', atenţi la narcisele gingaşe care şi-au găsit curajul să iasă din pământ şi înconjuraţi de ciripitul păsărilor care celebrează primăvara, zeci de copii învaţă, săptămână de săptămână, cum să ocrotească natura, în mijlocul ei. Mai mulţi voluntari au înfiinţat, pe dealurile Oradiei, 'Grădina. Tulpina se taie in ras in fiecare an. Daca sarmele sunt fixate cu cleme, acestea se pot strange in toamna inainte de cosirea tulpinilor. Zmeur pe spalier. Majoritatea soiurilor cultivate realizeaza productia de fructe pe tulpinile de doi ani. La acestea drajonii se planteaza la distanta de 2,5-3 m intre randuri si de 0,4-0,6 m intre plante pe rand Grâul și porumbul, sunt două dintre cerealele cu cea mai mare răspândire la noi în țară și nu numai, fiind cultivate la nivel mondial. Reprezintă baza în alimentația omenirii, dar sunt utilizate și ca plante industriale și furajere. Care sunt perioadele în care se recoltează cele două cereale? Când se culege, de fapt, grâul și [ Cum si unde se depoziteaza graul? Pentru a se putea descoperi cele mai bune metode de depozitare trebuie, in primul rand, sa se faca o analiza a bobului de grau. Cu ajutorul unui umidometru cereale se poate detecta umiditatea, temperatura sau gradul de aerare, ceea ce poate sa contureze un plan de depozitare

consistent a şa cum se întâmplã cu cerealele cu structurã fãinoasã. Compozi ţia chimic ă a boabelor de cereale Compozi ţia chimicã a boabelor de cereale depinde de mai mulţi factori: soiul cerealei, regiunea unde se cultivã, condi ţiile climaterice în care se dezvoltã, cantitate Specie polifaga, consuma de preferinta plante cerealele, precum trestia, sfecla, trifoiul. Vatamate sunt partile aeriene ale plantelor, in perioada invaziilor mari pot distruge culturi intregi , lasand intacte numai tulpinile mai groase si tari. Pagubele uriase sunt produse in zonele unde se cultiva intensiv trestie si porumb.Adultii isi fac aparitia primavara cand conditile favorabile ale. Ceaiul de Anason. Planta erbacee, aromatica, medicinala, anasonul este originar din regiunile mediteraneene, in scop terapeutic folosindu-se fructele. Cultivat din timpuri indepartate in Asia Mica, a fost raspandit ulterior atat in Europa cat si pe alte continente. Anasonul este o planta cultivata, inrudita cu patrunjelul

Mur - plantare, fertilizare, lucrari de taiere, recoltare

Vremea extremă a afectat culturile agricole. În sud-estul ţării, orzul e pus la pământ şi riscă să fie compromis din cauza ploilor abundente. Agricultorii speră să poată recolta cerealele, chiar dacă vor fi mai puţine şi de o calitate inferioară. Ministerul Agriculturii îi contrazice şi estimează un an agricol mai bun decât 202 Cum si Unde se Cultiva Lavanda? Cultivarea lavandei se poate face pentru obtinerea de plante ornamentale si aromatice, dar si pentru valoarea ei ca planta antierozionala, pe pante abrupte, insorite, calcaroase. Lavanda nu are cerinte ridicate fata de temperatura. In perioada lunilor de iarna, unele soiuri de lavanda rezista si la temperaturi de.

In comertul mondial cu produse agroalimentare, cerealele ocupa un loc important, atat prin volum cat si prin intinderea suprafatei in care se cultiva. Cerealele ca produse comerciale sunt un sortiment restrans si relativ omogen Cum se obţine şi unde se cultivă ardeiul în formă de lalea: Este o plantă extrem de viguroasă Prin munca de laborator a cercetătorilor săi, Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău a resuscitat soiuri locale vechi, care au dispărut de multă vreme din grădini Tagged cultiva legumele si leguminoasele sau cerealele preferate, https://www.rabota.ro, mananci sanatos, Mancare sanatoasa, modele de motocultoare noi, motocultoare Rabota, rosii bio sau alte legume bio, se muta tinerii de la oras la sat, suprafata cat de mica de tere

Combaterea buruienilor din culturile de cereale păioase

Unde crește porumbul din cereale în Rusia. Principalele zone de cultivare a porumbului în Federația Rusă: Teritoriul Krasnodar (3368 mii tone - 34% din volumul brut de cereale). Teritoriul Stavropol (932 mii tone - 9,5%). Regiunea Belgorod (747 mii tone - 7,6%) Tehnologie de aplicare Procesul fizic prin care pesticidele sunt aduse în from ISTORIE 102 at Colegiul Naţional Dragoş Vod De ce nu vrea CE să dea bani pentru programele României de irigații. Dan Barna a explicat luni seara care au fost motivele pentru care Comisia Europeană a anunțat categoric că nu va susține programele de irigații prezentate de România în PNRR. Vicepremierul Dan Barna susține că sistemul de irigații propus de România este.

La persoanele mai în vârstă se poate întâmpla ca valoarea glicemiei să ajungă și la mg/dl (în cazul în care pacientul este sănătos). Dacă valoarea măsurată este mai mică de 60 ml/dl, și mai mare de mg/dl, corespund problemele legate de hipoglicemie și diabet zaharat Propolis c kids sirop Pagina 26 - GeneralitatiAti aflat ca sunteti, in sfarsit, insarcinata ! Dar, oare cat de vigilenta trebuie sa fiti la pericolele care sunt prezente in mediu? Poluare, substante toxice, virusuri si medicamente. Pagina 2 Hrana pasarilor sau amestecul de cereale ar trebui sa contina: carbohidrati (cereale - porumb, grau), proteine (srot de soia, srot de floarea soarelui, floarea soarelui, mazare sau tarate). grasimile sunt importante. Putem folosi ulei de cereale sau floarea soarelui care ofera si proteina si ulei Cerealele sunt primele alimente folosite de om. Se cultiva pretutindeni in lume pentru ca dau recolte indestulatoare si au un ciclu de vegetatie scurt. Se pot pastra timp indelungat având invelis protector si fiind sarace in apa. Contin in schimb o mare cantitate de substante nutritive. Cerealele constituie cam 80% din alimentatia noastra. Sunt ieftine, [

Danescu cultiva grau, rapita, porumb si floarea soarelui. Despre 2017 spune ca a fost un an foarte bun, in special la grau, unde a avut o productie de circa 7 tone/ha. Ceva probleme a avut la floarea soarelui, cultura calamitata in proportie de 90%, insa a avut noroc ca a avut asigurare Cultura Productia (milioane tone) Totala Europa America de Nord America de Sud Asia Africa Oceania Grau 537,7 208,6 83,5 30,9 192,6 5,98 16,1 Porumb 505,9 111,8 198,0 63,9 126,6 5,50 0,1 In tara noastra, cerealele se cultiva pe suprafete mari Nu se întâlnesc niciunde plantaţii de pomi fructiferi, vii sau arbori pentru combustibil pe terenurile unde se poate cultiva cereale sau legume. Pe terenurile unde nu se poate ara sau planta specii lemnoase din cauza substratului pietros, vegetaţia ierboasă şi arbustivă se păşunează cu diferite specii de animale, îndeosebi oi şi. Mai mult de 50 de tari cultiva in prezent amarantul ca si resursa alimentara in cantitati insemnate. Pe continentul Africii, stirul aduce un aport de 25% din proteinele necesare omului. Ciorba de stir. De la amarant se consuma semintele si partea verde tanara. Din frunzele tinere se face de obicei salata sau tocanita, insa se poate folosi si la.

Cum se măsluiau în comunism producţiile pentru planul cincinal şi unde ajungeau cerealele Autor Corespondenții Adevărul 16013 vizualizări Între goana pentru export şi propaganda comunistă, producţiile raportate pe vremea lui Ceauşescu ajungeau să depăşească, în cifre, chiar şi recordurile mondiale Pe podzoluri îngrăşate şi care au primit amendamente se pot cultiva 50-55.000 plante/hectar. În Lunca Dunării şi pe alte terenuri unde pânza de apă freatică este aproape de suprafaţă, se vor asigura (orientativ) densităţi mari, de circa 50.000 plante/hectar, iar pe terenurile îngrăşate chiar 55-60.000 plante.

Se consuma prăjit cu făină de păpuşoi, copt pe cărbune şi dres cu mujdei. Din el se mai gătea zeamă și răcituri. Laptele de vacă se mulgea în găleată sau doniţă din lemn. Se consumă crud, fiert şi prins. Cel fiert se mănâncă cu lingura din strachină, unde se adaugă bucăţi de mămăligă sau pâine Cine ma poate ajuta cu idei de afaceri mici la tara? Am un teren pe care as putea cultiva ceva? Dar nu stiu cu ce as putea incerca? Mai apoi nu stiu unde pot trimite productia? In afara de a vinde cui este interesat, cum este cu centrele de colectare sau ceva de genul? Ofer funda Randamentele care se obţin la această cultură, după aplicarea tehnologiei standard, se ridică facil la circa 2.300- 2.500 de kilograme la hectar, o producţie care, în condiţiile vânzării la un preţ corect, poate asigura obţinerea de profit bun pentru cultivarea în continuare a acesteia România se menţine în topul european la producţia de cereale. Agricultura românească rămâne pe profit şi în acest an, mai ales pe zona producţiei de cereale, chiar dacă recordurile nu s-au mai ţinut lanţ ca în 2018, însă rămâne tributară importului de alimente, cu un deficit în creştere, în special în comerţul cu.

Soiurile românești de cânepă îi aduc unui fermier din

  1. Din cele aproximativ 1,6 miliarde hectare cultivate pe Terra, plantele de camp detin cca 1,2 miliarde hectare si se recolteza anual, din diferite motive, sub un miliard de hectare (973-780,6 milioane ha in 2001). Ponderea cea mai mare (aproximativ 2/3 din suprafata o detin cerealele
  2. Quinoa Alba Bio 500g Bio Planet. 21,00 lei. Adauga in cos. Inlocuieste cu succes cerealele sau pastele traditionale, fiind perfecta ca ingredient in supe, ca garnitura langa preparate de legume sau sosuri, in produse de patiserie si deserturi
  3. Pâinea de porumb se mai numea mămăliga pe vremea când cerealele erau ingrediente de bază în alimentația zilnică a românilor. Dar porumbul nu a fost prima cereală în alimentația românilor. Înaintea lui, meiul, grâul, năutul și fasolea boabe reprezentau ingredientul principal pentru un terci pe care învățaseră să-l pregătească de la legionarii romani
  4. Tudor Pamfile scria: Roadele care se fac în pământ, precum sunt cartofii, să fie semănate la Lună Veche, adică atunci când e Luna plină, iar cele ce se fac deasupra pământului, cum sunt cerealele, la Lună Nouă. Cu miez alb, gălbui, violet sau roz, sunt cartofi văratici și tomnatici

Vrejii se pot intrebuinta si ei in hrana animalelor, in special in hranirea oilor. Mazarea se poate cultiva si pentru nutret verde sau pentru fan in asociatie cu o cereala paioasa de primavera. unde a avut loc un atac in 1966. in martie ies din padure si ajung pe cerealele paioase, poate zbura 25 km de la locul de iernat in salturi. Ei bine, lucrurile insa se schimba foarte mult daca de exemplu, locuiesti in mediul rural, si esti proprietarul mai multor terenuri agricole. In acest caz, este evident faptul ca toamna, in momentul in care iti vei cultiva cerealele, vei avea nevoie de un spatiu de depozitare Tine cont si de faptul ca mamaliga se va ingrosa pe masura ce se va raci. 4. Obtii mai mult suc de lamaie. Daca vrei sa obtii cat mai mult suc de lamaie, e bine sa stii ca te poate ajuta si cuptorul cu microunde. Incalzeste lamaia in cuptor timp de 10 - 20 de secunde si apoi las-o sa se raceasca